Juridisch

U bent een Nederlandse ondernemer die (ook) in Duitsland onderneemt of omgekeerd. U heeft onder andere de volgende wensen:

 

  • vrijuit kunnen ondernemen.
  • de markt onderzoeken.
  • investeren.
  • de stap naar het buitenland maken.

 

U wilt echter ook kunnen stoppen wanneer u daar aan toe bent zonder dat uw zakelijke en privébelangen hieronder lijden. Uw zakelijke en privébelangen moeten dus in balans zijn. Dat zorgt voor rust en ruimte. Of u nu start, groeit of zich voorbereidt op een bedrijfsovername of dat u uw onderneming wilt overdragen aan de volgende generatie. Wij kunnen u bij al deze onderwerpen helpen om keuzes te maken.

 

 

 

Met onze ruime ervaring kunnen wij ervoor zorgen dat u goed voorbereid onderneemt en kunt blijven ondernemen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Die voorbereiding vormt de basis voor de door u gewenste balans. Daarom adviseren wij u over alle notariële terreinen die te maken hebben met uw zakelijke en privébelangen, zowel tijdens de start van uw onderneming, als gedurende uw ondernemerschap en de periode erna. U kunt dan denken aan de keuze van de juiste rechtsvorm voor het ondernemen in Duitsland, het beoordelen van uw algemene voorwaarden, het begeleiden van u en uw onderneming bij alle juridische aspecten die daaraan verbonden zijn en het bepalen van de gevolgen van de bestaande testamenten en huwelijkse voorwaarden voor uw familie, uw onderneming en u zelf.