Grensinfopunt

grenzinfopointIn de grensregio’s van de Europese Unie is Europa voor burgers geen theorie maar dagelijkse werkelijkheid.

Dagelijks maken duizenden burgers gebruik van hun vrijheden. Ondanks de toenemende intregratie worden Europese bedrijven en burgers vaak geconfronteerd met problemen en uitdagingen als ze de kansen en voordelen van de interne markt willen grijpen. Vooral op het gebied van de sociale zekerheid, belastingen etc. kunnen er zich altijd problemen voordoen die de grensoverschrijdende mobiliteit belemmeren.

Wat doet het Grensinfopunt?

Het is voor onze regio van groot belang dat grensoverschrijdende mobiliteit en arbeidsmarkt bevorderd worden. Daarom vinden wij het belangrijk dat de burgers en bedrijven over de mogelijkheden en kansen die Europa biedt, geïnformeerd en geadviseerd worden. Op grond daarvan is het Grensinfopunt tot stand gekomen. Wij zijn voor u op diverse niveau’s actief. Op onze website vindt u veel nuttige links en brochures. Ook vindt u daar een contactformulier waarbij u uw vraag direct aan ons kunt stellen. U kunt ons ook bezoeken. Ons kantoor is gelegen in Mönchengladbach (Euregiohuis).

Verder kunt u bij ons terecht voor uitgebreid informatiemateriaal over verschillende onderwerpen. U kunt ook een gratis persoonlijke afspraak maken met onze deskundige medewerkers. Bovendien houden wij spreekdagen voor burgers, ondernemers, seminars en andere informatie sessies over actuele onderwerpen in onze regio.

Hoe bereikt u het Grensinfopunt?

U kunt ons bezoeken op onze vestigingen of met ons telefonisch contact opnemen:

Euregio-huis, Mönchengladbach
Euregio-gebouw
Konrad-Zuse-Ring 6
41179 Mönchengladbach
Telefoon: +49 (0)2161 6985 503
Fax: +49 (0)2161 6985 555
E-mail: GrenzinfoPunkt@euregio-rmn.eu